Domus Тenebrarum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Navigation

Log in

I forgot my password

Latest topics
» - doom not to own myself
Академия Аркана EmptyToday at 2:15 am by # bunny #

» Промяна на лик.
Академия Аркана EmptyToday at 1:56 am by Maggie Cardonnes

» Другарче за Рп.
Академия Аркана EmptyToday at 1:38 am by # bunny #

» Другарче за Гиф/Семи-Пара.
Академия Аркана EmptyToday at 1:37 am by # bunny #

» iron flower [search]
Академия Аркана EmptyYesterday at 5:49 pm by frey klaid.

» Search list // dark night
Академия Аркана EmptyYesterday at 5:39 pm by Astreia Mafey

» Връщане на герой.
Академия Аркана EmptyTue Sep 29, 2020 11:31 am by the legend

» Fall into the dark side{search}
Академия Аркана EmptySat Sep 26, 2020 12:49 am by Thomas Gardiner

» Х seeking - searching X
Академия Аркана EmptyFri Sep 25, 2020 11:32 pm by bloodfire

Who is online?
In total there are 24 users online :: 4 Registered, 0 Hidden and 20 Guests :: 2 Bots

# bunny #, Alexander H., Astreia Mafey, Zeth.

[ View the whole list ]


Most users ever online was 44 on Fri Sep 04, 2020 10:50 pm

Академия Аркана

Go down

Академия Аркана Empty Академия Аркана

Post by the destiny on Mon Dec 30, 2019 5:55 pm


Arcana Academy

академия за жрици

всяко момиче с какъвто и да е вид потекло (освен обикновените хора без титли) бива изпратено в Аркана.

Аркана отваря врати за млади момичета и посвещава времето им в изучаването на традициите, празниците и легендите. Йерархията на жриците се дели на класове. Първи, втори и трети клас, а накрая и Висша Жрица, която поема част от властта на даденото кралство.
Академията представлява голям дворец с множество стаи, в които спят момичетата и зали, в които се провеждат занятията им.
Освен като жрици, младите момичета могат да бъдат избрани като любовници на боговете ако някое божества ги поиска. В такъв случай момичето е задължено да се врече във вярност на този бог. Нямат право да сключват бракове, да споделят постелята си с друг. До белега й от богът покровител се появява и белегът на божеството, което я е пожелало.
Обучаващите се в Аркана също могат да бъдат избрани и за Бродещи. Всяко кралство има група от Бродещи, които се обучават да пътуват голямо разстояние преследвайки цели поставени им от Кралството.
веднъж в годината се провежда Тържествено Жертвопринушение и измежду всички в Домът на Нощта се избират най-достойните, който биват изправени пред Лабиринта на Боговете намиращ се някъде сред маглите. в Лабиринта всичко се случва. от чудовища, до самите богове - може да срещнеш всеки. ако боговете са впечатлени през изминалата година ще има благоденствие, но ако не е проклятие връхлита кралствата, а избранниците се прокуждат. често недостойните загували в борбата си със създанията.

⤐клас 1
служи на нисшите богове.

⤐клас 2
служи на висшите богове.

⤐клас 3
освободени от служба. става само и единствено по желание на боговете.Last edited by the destiny on Mon Jan 06, 2020 12:44 am; edited 1 time in total
the destiny
the destiny
The Destiny
The Destiny

Posts : 430
Join date : 2019-11-26

View user profile https://domus-tenebrarum.forumotion.eu

Back to top Go down

Академия Аркана Empty Re: Академия Аркана

Post by the destiny on Mon Jan 06, 2020 12:44 am


Arcana Academy

академия за жрици

за неспазване на правилата в Академията следват строги наказания, включващи дори изключване. разбираемо е, че млади момичета изпълнени с любопитство за живота трудно биха седяли кротко настрана без да нарушат някое и друго правило, затова не е абсолютно забранено, но трябва да е наистина умерено. част от колектива водещ Академията е от богове, а да се измъкнеш от бог не е лесна работа освен ако той не позволи да е такава. затова очаквам героите ви да са предпазливи.
Академията е един огромен замък пълен с различни стаи и зали. всяка дама има свои отделни покои, като са разположени по различен начин спрямо йерархията ѝ в Аркана. жриците от ранк едно са винаги на първия и втория етаж. Жриците ранк две са на третия и четвъртя етаж. екипът седящ зад Аркана е разпределен в три от четирите кули, като последната седи вечно заключена и никой не знае какво има там (абсолютно никой! нито боговете, нито работещите там), но се говори че е пълно с непотребни книги и вещи, като отново никой не е много сигурен защо е така и никой не се пита и интересува от тази кула въпреки всичко. почти сякаш има заклинание, което те кара да не мислиш особено за нея.
в цялата Академия е пълно със слуги, които отговарят за комфорта на момичетата независимо от кое съсловие са. готвят, чистят и перат.
- принцесите имат право и на лични слуги. доста по-лесно им се разминава с наказанията. обикновено от тях се очаква да могат повече и се държи на знанията им. също така стаите им са доста по-красиви, по-големи.
- всички останали нямат свои лични слуги , но винаги могат да ползват ослугите на обикновената прислуга. хубаво е да се представят добре, но ако самите те не желаят да участват във всички ритуали и обреди, никой няма да ги кара насила. правилата за тях важат с пълна сила и трудно биха могли да се измъкнат от наказание. (за онези от простолюдието е хубаво да са на ясно, че за тях вероятно всичко ще е двойно по-стриктно и останалите момичета ще гледат във всяка една тяхна крачка чакайки да се подхлъзнат)

Правила на Академи Аркана
- всяка сутрин момичетата трябва да палят по пет свещи за петте велики бога
- момичетата трябва редовно да се явяват в заниманията
- напускането на пределите на Академията е строго наказуемо! (изключение се прави след предварително предупреждение от някой крал или бог)
- забранено практикуването на каквито и да било ритуали, жертвопринушения, отвари или заклинания извън основните занимания, освен ако не бъде изришно разрешено от ръководител от Аркана
- момичетата носят отговорност над контрола над дарбата си

the destiny
the destiny
The Destiny
The Destiny

Posts : 430
Join date : 2019-11-26

View user profile https://domus-tenebrarum.forumotion.eu

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum