Domus Тenebrarum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Navigation

Log in

I forgot my password

Latest topics
» Запази лик
  Ivar Reid EmptySun Nov 28, 2021 10:08 pm by the legend

» Narhemia Asaro - RESERVED
  Ivar Reid EmptyTue Nov 23, 2021 7:27 pm by teas

» Celeste - OPEN
  Ivar Reid EmptyMon Nov 22, 2021 11:21 pm by talas

» Връщане на герой.
  Ivar Reid EmptySat Nov 20, 2021 8:09 pm by the legend

» atherol x kharani
  Ivar Reid EmptyThu Nov 11, 2021 11:15 pm by the legend

» The Thorns
  Ivar Reid EmptyThu Nov 11, 2021 8:12 pm by the legend

» Lennox Walton
  Ivar Reid EmptyThu Nov 11, 2021 6:54 pm by the legend

» БОЖЕСТВА || Ясиел и Лайра - Нисши Богове - Любовта - Harry Shum Jr. and Sunmi
  Ivar Reid EmptySat Nov 06, 2021 2:34 pm by the legend

» ЛАГЕРЪТ || Ерик Брукс - Ръководител на Лагерът - 143 - Michael Fassbender
  Ivar Reid EmptySat Nov 06, 2021 12:55 pm by the legend

Who is online?
In total there are 20 users online :: 1 Registered, 0 Hidden and 19 Guests

velès.

[ View the whole list ]


Most users ever online was 67 on Fri Jun 04, 2021 12:43 am

Ivar Reid

2 posters

Go down

  Ivar Reid Empty Ivar Reid

Post by ivar reid Mon Jan 18, 2021 12:07 am

Ivar Reid
- 28 - Ordinary - Breathes underwater* - Alexander Dreymon -
  Ivar Reid 368ada95e4d12109d9b2c2d1f2525c39

На 10 бива продаден от родителите му – много деца, около десет (Айвър отдавна не помни имената им, не и на всичките), трябва да платят голям дълг, единственият начин се оказва да продадат някое от децата си. Избират Айвър, но не защото много са го мислели. Той не знае, но и другите деца също биват разпродадени (също не знае, че баща му купува жени, за да раждат деца, които после с жена му да продават, когато времето настъпи). Родени в Зредия, робството е нещо обикновено, с което жителите живеят. Продажбата на деца се превръща в основен начин на преживяване, на пилеене на пари в игри на карти и вино/ейл/каквото, алкохол да е.

Бива продаден на Бандитите, където прекарва известно време, докато го „стоварят“ от едното място до другото, където после бива продаден, разбира се, на по-висока цена – никой не обича да губи, особено пък Бандитите. На кораба им прекарва цялото това време – първият ми досег с морета/океани. Нямал е време да гледа, защото е трябвало да гребе и да се бие за късчетата хляб, които им се подхвърлят – обичайна подигравка.

Айвър е продаван точно един път. Неговият собственик вижда смисъл в момчето, затова го задържа при себе си, като го „отглежда“ – прекалено силно казано, по такъв начин, че то да прави нещата точно по вкуса на господаря си – тъкмо малко момче, което може да обучи по-лесно. Айвър няма никакви особени привилегии. Освен че не е бил препродаван, защото е вече ненужен. Наистина се е стараел да угоди достатъчно, въпреки че често камшикът е играл по гърба му. Има много белези по цялото си тяло. Къде от робството, къде от живота след това.

С живота след това се сдобива с риск. Риск да не доживее повече, но желанието да напусне мястото става по-силно с годините. Момчето служи пет години. След това господарят му умира. Айвър решава да избяга. Сякаш перфектно време, отървава се от съдбата си на 15. Едва ли някой щеше да забележи липсата на един роб? А дори да забележеше, едва ли някой щеше да го помни.

Трябва да е благодарен на всичките си умения, които е придобил в робството си. Много от тях изкарвали прехраната му години наред. Но преди това Айвър открива убежище в Мер. Чул, недочул, там били против робството. Пък и бил най-близко от там, откъдето идвал. Вторият му досег с моретата. Този пък обаче не бил роб. А пътник. Пътуването не било прекалено дълго, но момчето изпитало радост от това да бъде на кораб. Разбира се, обстоятелствата рядко му позволявали да бъде на такъв. През годините бива – коняр, обработвал е земя, бил е слуга, понякога е крадял (със същата банда по-късно успява да открадне кораб – като цяло се е събрал с крадци и мошеници, но те изграждат останалата голяма част от историята).

Айвър е бил на различни места. Бил е в Итиус, Етаха, Хогорд. Мер дълго време е негов дом, но когато жълтиците започнали да натежават в кесията му, освобождавайки го и-да-и-не от оковите, които здраво били впити в кожата му, решава, че това, което обича е да пътува. И го прави.

На 23 се връща в Зредия, където кривва от пътя. Дълго време отбягва да се връща, вършейки посредствени работи, обикаляйки другите Кралства, когато има възможността за това. В Зредия успява да открие бандата, с която остава дълги години. След време пренасят дейността си във водите. Обикновено целта им се превръща да крадат – тоест, това, което са правели и на сушата. Водите се превръщат в огромна част от живота на Айвър. На кораба научава да се бие – колко точно добре, това е друг въпрос, но достатъчно, за да се отървава къде с големи, къде с малки драскотини или „драскотини“ и все пак да е жив.

Наскоро капитанът на кораба им умира. Това предизвиква известен смут и въпросът – кой е следващия? Този въпрос предизвиква къде нужна, къде ненужна смърт. Айвър познава най-добре моретата след капитана, което би трябвало да значи, че той е най-подходящ. Но не всеки мисли така. Защото всеки винаги е искал да заеме мястото на капитана – дори и Айвър. Единствената титла, която някой от тях може да притежава. На кораба в открито море се водят няколко битки с оръжие. Някои умират, други биват силно ранени. Ала каква лоша идея да останеш без хора в такова време? Айвър и няколкото стабилни души опитсват да се спасят от бурята, която внезапно ги настига. Айвър не се притеснява за себе си. Дарбата му би му позволила да оцелее, но морските създания – не всичките. Още повече, че не искал да губи кораба. Но и никой от присъстващите не искал да губи живота си. Опитите обаче не били достатъчни в онзи ден. Корабът бива разбит, коритото му се наводнява и едно е ясно – за плавателния съд няма никакви шансове за оцеляване.

Остават двама – Айвър и Фред.

* Има хриле отстрани на врата си.

ПС Сменете името ми на ivar reid, моля. Благодаря предварително!


Last edited by ivar reid on Mon Jan 18, 2021 11:34 am; edited 1 time in total
ivar reid
ivar reid
Ordinary
Ordinary

Posts : 13
Join date : 2020-04-14

View user profile

Back to top Go down

  Ivar Reid Empty Re: Ivar Reid

Post by the legend Mon Jan 18, 2021 11:33 am


Accepted

добре дошъл в дома на нощта!
покровителят ти е Талас. 
екипът на domus tenebrarum ти пожелава много весели мигове сред нас и приятно писане

the legend
the legend
The Legend
The Legend

Posts : 359
Join date : 2019-12-18

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum