Domus Тenebrarum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Navigation

Log in

I forgot my password

Latest topics
» Промяна на лик.
Важни дати и празници. EmptyToday at 1:18 am by Alexander H.

» Другарче за Гиф/Семи-Пара.
Важни дати и празници. EmptyToday at 1:16 am by Astreia Mafey

» Връщане на герой.
Важни дати и празници. EmptyYesterday at 11:37 pm by alec;

» Fall into the dark side{search}
Важни дати и празници. EmptySat Sep 26, 2020 12:49 am by Thomas Gardiner

» Х seeking - searching X
Важни дати и празници. EmptyFri Sep 25, 2020 11:32 pm by bloodfire

» Отсъствия
Важни дати и празници. EmptyWed Sep 23, 2020 2:50 pm by Ray Reeves

» БОЖЕСТВО || Крея - Прокуден Нисш Бог - Бурите - Lea Seydoux
Важни дати и празници. EmptyThu Sep 17, 2020 3:45 pm by the destiny

» search (silver bulet)
Важни дати и празници. EmptyWed Sep 16, 2020 9:53 pm by # bunny #

» Другарче за Рп.
Важни дати и празници. EmptyWed Sep 16, 2020 4:19 pm by Little Flame

Who is online?
In total there are 8 users online :: 2 Registered, 0 Hidden and 6 Guests :: 1 Bot

alec;, Astreia Mafey

[ View the whole list ]


Most users ever online was 44 on Fri Sep 04, 2020 10:50 pm

Важни дати и празници.

Go down

Важни дати и празници. Empty Важни дати и празници.

Post by the destiny on Sat Jan 11, 2020 4:26 pm


important dates

календар

- януари -

Празникът на Избраните
денят, в който се провежда изборът на Фос за нови попълнения в Домът на Нощта. всяка година има различни изпитания избрани от боговете, а победителите са избирани от богинята на Живота и имат право да постъпят в Лагерът или Академията независимо от потеклото си.

- февруари -

Денят на Признаването
в този ден новите попълнения биват посветени в Лагера или в Академията. минават през определен вид инициация. денят е изцяло отделен за тях и обикновено има празненства в Домът на Нощта в чест на новото начало.

- март -

- април -

Тържественото Жертвопринушение
измежду всички в Домът на Нощта се избират най-достойните, които биват изправени пред Лабиринта на Боговете намиращ се някъде сред маглите в Мер. в лабиринта всичко се случва. от чудовища, до самите богове - може да срещнеш всеки. ако боговете са впечатлени през изминалата година ще има благоденствие, но ако не са - проклятие връхлита кралствата, а избраниците се прокуждат. често недостойните загубвали в борбата си със създанията.

- май -

Празникът на Трите Луни (в името на Розет)
празникът продължава три дни, в които луната е пълна. запалват се различни видове билки и треви. легендата гласи, че след това започват да ти се привиждат различни неща, а ако бъдат разгадани правилно ще разбереш какво те чака в следващата година. в този ден избрани жрици обучаващсе в Аркана танцуват специално подбран набор от еротични танци в чест на богинята.

- юни -

Кървавият Турнир (в името на Влавий)
протича в рамките на седем дни и подбрани бойци се бият на арената в Мер. битките са наистина жестоки и всеки дава най-доброто от себе си, заради това в края на празника винаги има погребани разделили се с живота си по невнимание или не достатъчна опитност, но въпреки това в правилата битките не са до смърт, а до проливане на първа кръв. обучаващите се в Лагерът взимат главно участие и се ползва като възможност да покажат всичко научено, но всеки които се чувства достатъчно добър би могъл да се пробва.

- юли -

Празникът на Кървавото Вино (е името на Кайн)
присъщ за етахци. протича в рамките на една вечер. началото бележи залязващото слънце, а края му - изгрева. през цялата вечер протича прием в Етаха, на които всеки който почита погът на Кръвта може да присъства. всичкото вино в града бива подменено с ритуалното кърваво вино. на този празник в Етаха хората се чувстват по-живи, по-енергични и сякаш емоциите им текът в кръвта им по-истински и силни.

- август -

Шумящите Вълни (в името на Талас)
празникът протича в рамките на четири дни, в които текат неспирни състезания във водите на морето около Мер. също така, това са единствените дни, в които магичните създания не се крият от хората, а напротив - често могат да бъдат забелязани в околностите на Мер.

- септември -

Празникът на Домът на Нощта
в този ден се организира бал в Академия Аркана и се почитат всички велики бойци и жрици живели някога. празненството е спокойно и е специално само за възпитаниците на Лагера и Академията.

- октомври -

- ноември -

Дните на Смирението (в името на Фос)
протича в рамките на седем дни, в който всякакви битки и неразбирателства са загърбени и се сключва временно премирие независимо от обстоятелствата. легендата поверява, че трябва да подготвиш подарък за близките си. всеки един от дните се палят различни цветя в центъра на Мер в чест на богинята. градовете са украсени и навсякъде ухаят цветя.

- декември -

Празникът на Вечният Мрак (в името на Астерон)
протича в рамките на два дни, в които слънцето не изгрява и света тъне в тъмнина. в този ден е възможно да видиш духовете на починалите. в този ден нито един смъртен не може да умре, освен ако самият Астерон не реши да го пребере при себе си. обикновено се палят клади из градовете, за да се почетат починалите, както и самият бог.

the destiny
the destiny
The Destiny
The Destiny

Posts : 430
Join date : 2019-11-26

View user profile https://domus-tenebrarum.forumotion.eu

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum