Domus Тenebrarum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Navigation

Log in

I forgot my password

Latest topics
Who is online?
In total there are 13 users online :: 5 Registered, 0 Hidden and 8 Guests :: 1 Bot

alice rini, Astreia Mafey, Eritreya, freya k., Odette

[ View the whole list ]


Most users ever online was 44 on Fri 4 Sep 2020 - 22:50

Групи

Go down

Групи           Empty Групи

Post by the destiny on Mon 30 Dec 2019 - 1:40


gods and goddesses

божествата

⤐ висши божества
боговете създатели на Земята и основите ѝ. имат специално място сред всички от кралствата. обикновено се смятат за титаничните управници на света и неговите дела. всеки един от тях има специален ден от годината, в който хората правят различни принушения, вдигат се тържества и царят празници спрямо вида на богът.
в действителност, това са властелините на света. на високо ниво сред божествените среди. доста по-силни са.

⤐ нисши божества
отговарят за не толкова важните части от живота на хората. притежават специални сили и са част от божествения свят, но нямат почти никакъв контрол над него. за сметка на това, често посещават човешкия и прекарват по-голямата част именно там. обичат да се сливат с хората. да си играят със смъртните и привичките им на живот. не веднъж в историята обаче са мечтали и за нещо повече. в преданията сред хората се знае за поне два опита за преврат на Нисшите богове, но без успех. почитането им не е задължително, но е пропоръчително от Кралствата. една част от тях са Избрани.
Обикновено се състоят от преобразени хора спечелили боговете и получили мястото си в Божествения свят, но сред тях се намират и чисти богове.

боговете са само готови герои.

the chosen ones

избраните от боговете

случва се изключително рядко някой да бъде избран от боговете и да се издигне в божествения свят. боговете не се впечатляват често и предвид вечността на вселенената са се нагледали на пре достатъчно необикновени смъртни. но все пак, ако някой от висшите богове прецени и вземе решение би могъл да направи смъртният бог.
самият човек се сдобива с доста по-голяма мощ. обикновено отключва и други дарби освен тази която до момента притежава. разгръща потенциала си на съвсем друго ниво. придобива безсмъртие и се сдобива със собствена легенда за възкачването му при боговете и става нисш бог. обикнвоено това е съпътствано с желание на богът дал му този дар и още по-често това желание е да напусне земният свят за следващите няколко века, за да може богът да се радва на компанията му.

отново само готови герои и такива превърнали се в избрани в следствие от Рп разитие.

blue blood

Крале, кралици и
всичко посредата

⤐ Кралят и Кралицата
те са основните владетели на Кралствата. кралицата играе по-скоро ролята на съветница на краля, докато той получава пълната власт над кралството си. съответно от тях се очаква да почитат боговете, да гледат за доброто на своя народ и да просперират. наследниците също са важен фактор. властта се предава по кръвна линия, така че кралските деца трябва да доказват себе си от самото начало.


⤐ Жрицата и Боецът
това са другите две важни фигури в управлението на Кралствата. всяко кралство има избрана висша жрица и доказал се боец, които преди това са минали през подготовка в Лагерът или Академия Аркана. жрицата получава по-голяма част от властта, която е почти същата като на краля. тя отговаря по-скоро за тревогите и решенията засягащи божествените аспекти на кралствотот. грижи се боговете да са доволни и да разчита знаците пратени ѝ вярно и възможно най-бързо.
боецът се грижи за отбраната и защитата на града, като той по-скоро играе ролята на съветник на Краля и Жрицата.
по традиция, за да работят в синхрон Жрицата и Боецът щом бъдат провъзгласени за такива се очаква да бъдат венчани. смята се че деца от подобен съюз биха имали много възможности, силни и развити дарби. в много редки случаи женитбата се пропуска.

ВАЖНО: Групата е затворена. До отварянето и в нея ще се приемат само героите, които по сюжет принадлежат там.


ordinary people

народът

всички хора живеещи нормалните си животи в кралствата и извън тях.
всеки един човек, независимо от произхода си, след като бъде роден на кожата му изгрява блед белег на един от боговете. това е неговият бог покровител. по-голямата част от хората имат различни дарби свързани с този бог и неговите специалности. страшно рядко се случва някой да няма дарба, а щом това се случи хората приемат че семейството е съгрешило в нещо срещу бога белязал детето им и заради това наследникът им няма дарбата-благословия от божеството.
по-голямата част от обикновените хора имат за богове покровители нисши богове. а знатните особи и тези с потекло обикновено биват покровителствени от висши божества. кралското семейство винаги е покровителствено от висши богове.
от три години насам Домът на Нощта приема в редиците си обикновени хора от народа, които биват избрани в състезание. всяка година има по десетина такива попълнения. затова и свободните места за такъв тип герои са ограничени.
засега остават 11 от 11 свободни места.


the outcasts

прокудените

недостойните заклеймени от хората и божествата. по различни причини не са желани, но резултата е един и същ. печат поставен с огън и болка, бележи кожата върху лявата им ръка. те са избягвани от хората и има закон, който гласи, че ако жител на някое от кралствата им помогне ще плати с живота си. за тях няма място никъде. самотни се скитат из света и крият дамгата на тялото си, защото не един или два прокудени са изгубили живота си заради хорската омраза.

преди да си създадете такъв герой, моля, консултирайте се с админ за причината.Last edited by the destiny on Mon 30 Dec 2019 - 4:04; edited 4 times in total
the destiny
the destiny
The Destiny
The Destiny

Posts : 430
Join date : 2019-11-26

View user profile https://domus-tenebrarum.forumotion.eu

Back to top Go down

Групи           Empty Re: Групи

Post by the destiny on Fri 24 Apr 2020 - 19:36


pirates of the void

пиратите на Войд

Себастиян Строу е сакат човек. подобна съдба за жител на Границата е просто жестока. баща му е виден капитан на флотилия, и подобен син означавало слабост за него. не го взимал на нито едно от плаванята си, избягвал да го гледа в очите и страшно рядко му говорел. майка му умира млада. момчето прекарва по-голямата част от живота си основно на острова или в подводния град наблюдавайки флората и фауната. записва наблюденията си в дневник, който по-късно бива намерен. Себастиан е излизал страшно малко време в открито море и то главно към края на живота си, но записките му го правят наистина велик човек по-късно. именно в негова чест се основават и Пиратите на Войд и една от главните им цели е да залавят морски същества и да ги ползват в своите грабежи или в устройството на Границата. главната отговорност за прехраната на острова пада основно на тях и много често се организират ловни флотилии връщащи се с китове, акули и делфини. а името им идва от малък остров, наречен Войд, който служи за естествен хабитат и развъдник за някои от заловените твари.
една част от жителите на Границата смятат, че Пиратите на Войд ги бива само да доставят храна и че всичкият лов на животни, гледането и опитомяването им е пълна безсмислица и че пиратите не бива да са дресьори и циркаджии, а да грабят и да всяват страх.


shadows

of the seven sails

Сенките на седемте платна

Картър Ребуло бил един от най-добрите и видни корабостроители. иновативни деизайни и дърворезби за отрицателно време. определено една от първите, най-важни фигури формирали това, което Границата представлява днес. уважаван от всички за своето откритие - летящ кораб. подобни кораби са страшно редки, а тайната за направата им била строго пазена от семейство Ребуло до толкова, че информацията се губи между поколенията и в момента никой не помни точно начина за направата на тези кораби.
сенките на седемте платна са пътешественици. една от главните им цели е намирането и проучването на нови светове. разработване на нови изобретения и проучването на живота извън Границата. голяма част от флотилиите са разознавачи, които за определен период от време живеят и наблюдават живота в кралствата, а след това докладват информацията, която намерят за добре на жителите на Границата.


the bandits of

the promised lands

бандитите

Стелар Галахар се сдобива със славата си на безкруполен и жесток човек на крехката възраст от тринадесет години. момчето е единственото оцелало от екипаж наемници кръстосващи моретата. бие се до последно, потъва с кораба и по някаква случайност съдбата го изхвърля на брега на Границата. майка му го намира в безсъзнание. грижи се за него и момчето бързо се съвзима. от този момент нататък Галахар си обещава, че повече никога няма да има победа. година по-късно, капитан на свой, краден кораб и екипаж от решителни хлапета като него намират кораба, с който е била последната засечка със Стелар и заради който почти се е простил с живота си. всеки един мъж на кораба е изгорен жив, а жените хвърлени живи в океана. от там тръгва и славата му и се сдобива с прякор - Кървавия Отлив. Стелар винаги е обичал приключенията и съкровищата затова и втората му задача след победата е да намери карта, за която се носят легенди. специална карта намираща се в тайнствена пещера, а на пергамента биват изобразявани местонахложденията на всички специални съкровища под това небе. екипажът от хлапета едва успяват да намерят мястото намаляли вече на половина след тежките пътувания, но откриват картата и това дава началото на Бандитите от обещаните земи. дават си кръвни клетви, че никой няма да да издаде местонахлождението на картата и право на достъп до пещерата ще имат само членове на групата. Галахар започва да преследва идеята за земя отвъд всички останали. земя, която ще изплува от дълбините и би била подобно на Рай за пиратите, а за намирането и вдиганетоѝ е необходима мощта на всички изгубени съкровища. минават векове от съществуването на Галахар и Бандитите все още съществуват. занимават се главно с наемничество, пиратство над кораби независимо дали идващи от Границата или не, занимават се с търговия на роби и някои от членовете им са свързани с едни от най-доходоносните канали за роби в Зредия. имат търкания с голяма част от другите капитани понеже законите им и разбиранията им са По-добрият печели. безкрупулни, но и авантюристи. много ловки с оръжията. за картата знаят само отбрана шепа хора - повечето видни капитани в групата.


citizens

of the border

жителите на Границата

в тази група спадат всички жители на Границата, които не са членове в нито една от горните три групи.
⤐ независими капитани както и техните екипажи. какво ще правят из моретата си е тяхна работа. може просто да ходят на риболов, може да имат цели подобни на тези на трите големи групи, но да не харесват личностите на които са основани. преди да създадете такъв герой, ако ще бъде свързан по някакъв начин с кралствата, дали ще граби от тях или ще наминава, или ще търгува - свържете се с админ. задължително!
⤐ всички живеещи на територията на Границата. обикновено това са хора, които са негодни за мореплаване или нямат желание за това. бременни жени, много малки деца, сакати, много възрастни и подобни.

the destiny
the destiny
The Destiny
The Destiny

Posts : 430
Join date : 2019-11-26

View user profile https://domus-tenebrarum.forumotion.eu

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum